Personal website of Zafirios    #Radio  #Art

Αφίσα που αναφέρεται στην έκθεση ζωγραφικής του Ζαφειρίου Χαλκιά στο Δήμο Θέρμης 19 έως 29 Μαρτίου 2024

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη / Πινακοθήκη Θέρμης σας προσκαλεί στην έκθεση:  “Το κενό στην ιστορία” του καλλιτέχνη Ζαφειρίου Χαλκιά.
Εγκαίνια : Τετάρτη-20 Μαρτίου 
Ώρα : 19:30
Τοποθεσία : Καραολή & Δημιτρίου – Κ. Χάψα Θέρμη.
Διάρκεια έκθεσης : 19 έως 29 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 08:00 έως 20:00
Πληροφορίες έκθεσης:
Μία έκθεση έργων τέχνης, μικτής τεχνικής, με κυρίαρχο στοιχείο την τεχνητή παλαίωση. Σημείο αναφοράς της έκθεσης αποτελούν έργα με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, μέσα από τα οποία ο καλλιτέχνης εκφράζει τους προβληματισμούς και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του. Σε αυτά συγκαταλέγεται το έργο με το σκληρό δίσκο “ Το κενό στην ιστορία”,  από το οποίο η έκθεση δανείζεται το όνομα της.
Ο επισκέπτης σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης θα έχει την ευκαιρία να δώσει την δική του ερμηνεία σε κάποια έργα ακολουθώντας το QR code  πού θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά.


Βιογραφικό σημείωμα  Ζαφειρίου Χαλκιά:
Σε ηλικία 10 ετών περίπου βρέθηκα στο Βερολίνο, ακολουθώντας τους μετανάστες γονείς μου. Εκεί με ευγνωμοσύνη θυμάμαι ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μου και λειτούργησαν για μένα ως δάσκαλοι, δίνοντάς μου ερεθίσματα στον χώρο των κατασκευών και της δημιουργικής απασχόλησης.  Από τότε μέχρι και σήμερα υπάρχει πάντοτε ένα μικρό εργαστήρι για να ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου με διάφορες κατασκευές. Στο πέρασμα του χρόνου πειραματίστηκα με πολλές τεχνικές και πρώτες ύλες όπως το ξύλο, το μέταλλο, το ύφασμα άλλα καί υλικά που χρησιμοποιούνται στην αγιογραφία.
Τα έργα μου έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την τεχνητή παλαίωση, ενώ χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, σε αυτά με διακοσμητικό και σε άλλα με συμβολικό χαρακτήρα. Επιθυμία μου είναι να επικοινωνήσω με τον θεατή μεταφέροντας του κάποιους προβληματισμούς μου που αφορούν κοινωνικά αλλά και υπαρξιακά θέματα.
Το έτος 2000 δημιούργησα το Arty Cafe όπου φιλοξενούσε εκθέσεις καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, παντρεύοντας τον καφέ με την τέχνη και δίνοντας έτσι καλλιτεχνικά ερεθίσματα στους νέους.
Το καλλιτεχνικό μου ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα εικαστικά αλλά επεκτείνεται στη μουσική και το ραδιόφωνο. Για περισσότερα από 40 χρόνια υπήρξα ραδιοφωνικός παραγωγός, ξεκινώντας από το πειραματικό ερασιτεχνικό ραδιόφωνο της δεκαετίας του 70', μέχρι και στις μέρες μας όπου συνεργάστηκα με κορυφαία ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση:
Δημοτική Βιβλιοθήκη / Πινακοθήκη Θέρμης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Υπό την αιγίδα  του Δήμου Θέρμης